Avui dia la majoria de persones passen moltes hores treballant amb ordinadors i això pot provocar, de vegades, molts dolors físics si no mantenim una postura correcta o si lalçada de la pantalla de lordinador no és ladequada. Això pot provocar dolors musculars i esquelètics, sobretot a nivell cervical. A Carpel t’expliquem quines postures còmodes i saludables has d’adoptar seguint els següents criteris d’ergonomia .

dolors cervicals

La postura del coll

Depèn quines postures estiguem utilitzant en treballar amb l’ordinador, poden provocar tensions musculars a la zona de les cervicals .

Quan el cap està inclinat cap enrere, el centre de gravetat es desplaça i obliga les cervicals a treballar contínuament. Això pot provocar contractures musculars o problemes articulars. Per evitar-ho, la pantalla no ha d’estar per sobre del nivell dels ulls. El mateix passa si fem flexions de coll cap endavant. És millor evitar totes aquelles que suposin flexionar el coll més de 15 graus cap endavant. D’altra banda, cal evitar girar el coll més de 15 grau cap a banda i banda. Cal evitar col·locar la pantalla de manera que t’obligui a girar el coll de tal manera.

altura pantalla ordinador

 

Com regular l’alçada de la pantalla del vostre ordinador

Moltes persones que treballen amb ordinadors no col·loquen correctament les pantalles dels seus ordinadors i, per tant, els obliga a adoptar una postura poc saludable.

Per enviar males postures, l’alçada de la pantalla del vostre ordinador ha d’estar col·locada a l’alçada dels ulls o lleugerament per sota. D’aquesta manera, tota la, a part superior del teu cos, és a dir, el cap, el coll i el tronc, estaran alineats i la musculatura estarà relaxada. Per poder aconseguir aquesta posició seria ideal utilitzar un suport de pantalla ergonòmic o, si no se’n disposa, utilitzar objectes que es tinguin a casa, com per exemple, posar llibres apilats, un a sobre de l’altre, per elevar la pantalla del teu ordinador . Sí, en canvi, uses portàtil, a Carpel disposem de suports de pantalla , però per això s’haurà d’emprar un teclat i un ratolí independents.

suports ergonòmics per a ordinador

Al nivell dels ulls

D’altra banda, la distància a què se situa la pantalla és important. El monitor ha d’estar a 50 cm dels ulls. Cal parar atenció al mida del monitor, ja que si aquest és més gran ha dhaver més distància entre aquest i els nostres ulls. Això ho recomanem, no només perquè pot provocar fatiga ocular tenir la pantalla més a menys a prop de la nostra vista, sinó també per no haver de girar o inclinant el coll per mirar la pantalla. Si fem aquests moviments, és símbol que el monitor no és prou lluny.

altura pantalla ordinador

Alçada de la pantalla de l’ordinador

Com hem pogut observar la posició i la inclinació a què està el nostre monitor o ordinador és fonamental per aconseguir una postura el més òptima possible. No tots els monitors es poden inclinar, però es poden fer servir altres objectes per inclinar-la. La inclinació ha d’estar entre els 10 i 20 graus cap enrere perquè els nostres ulls estiguin a la mateixa distància quan estiguin mirant cap amunt o cap avall de la pantalla. La taula o la cadira que utilitzem també afecten la nostra postura. Per això des de Carpel recomanem anar revisant la nostra postura cada cert temps .

Alhora, a moltes oficines els ordinadors es col·loquen en un costat de la taula, posició que ens obliga a girar el cap més del compte. Per això, la pantalla de lordinador ha destar situada al capdavant sense haver de girar el cap més de 40 graus.

inclinació pantalla ordinador

Descansar és important

El descans és vital quan portem moltes hores davant d’un ordinador amb la mateixa postura tota l’estona. A Carpel recomanem aixecar-se mínim cada hora per estirar el cos i destensar els músculs. Si s’està molt de temps pensat, encara que estiguem en una postura ergonòmica òptima o estiguem asseguts en una cadira molt còmoda, al final passar moltes hores assegut és nociu per a la salut. És important que quan t’aixequis per estirar el cos, es facin diversos estiraments, sobretot per reforçar els malucs, les espatlles i cervicals, les parts del cos que més pateixen quan estem entaulats. Per complir aquestes recomanacions no cal arribar a sentir dolor. Seguir aquests consells poden ajudar a retardar o evitar aquests dolors .

descansar és important

Fes-te que un dels nostres suports ergonòmics que disposem al catàleg de Carpel per evitar dolors innecessaris a l’oficina. Consulta el nostre catàleg aquí .